יהודית קצובר מציגה: המדריך להחלת ריבונות

כשלפניה מודל הפעילות האזרחית שהביאה להחלת ריבונות ברמת הגולן, מציגה יהודית קצובר את שלבי הקמפיין האזרחי לריבונות ביהודה ושומרון. סמינריון חנוכה של נוער הריבונות.

מערכת ריבונות
09-01-2025

בהרצאת הפתיחה לסמינריון חנוכה של נוער הריבונות הציגה יהודית קצובר, יו"ר משותף של תנועת הריבונות, בפני עשרות המשתתפים את מהותה ומשמעותה של החלת הריבונות על יהודה ושומרון ואף את הדרכים האזרחיות בהן ניתן להוביל להחלת ריבונות.
 
המודל שהציגה קצובר לקידום הריבונות דרך הזירה האזרחית הוא המודל שהביא לריבונות ברמת הגולן, מודל שאחד ממוביליו המרכזיים היה מי שלימים הפך לראש לשכת ראש הממשלה רבין, שמעון שבס.
 
בדבריה ציטטה מתוך מאמר שפרסם היועץ האסטרטגי משה קלוגהפט שהגדיר את מהלך הריבונות ככזה שמנע טבח שעלול היה להתרחש בתקופתנו, עשרות שנים לאחר מכן, עם השתלטות גורמי טרור על סוריה שאם הייתה עדיין שולטת על רמת הגולן הדבר היה גורר אסון אדיר בישראל.
 
קצובר ניתחה את המהלכים בהם נקט שבס לקידום מהלך הריבונות ברמת הגולן. מתוך תפיסה אופוזיציונית לממשלת בגין גיבש תודעה ציבורית רחבה ששכנעה את הממשלה והעומד בראשה שאכן המהלך אפשרי. הצעדים בהם נקט שבס כללו החתמה פיזית של מאות אלפי אזרחים, גיבוש עמדה באופוזיציה לטובת המהלך, החתמה של 79 חברי כנסת על עצומה הקוראת לריבונות, התייצבות של אזרחים ובני נוער בצמתי הערים בקריאה לריבונות ברמה. כל אלה הניבו בסופו של מהלך את העברת החוק בשלוש קריאות באותו יום.
 
מהלך הריבונות ברמת הגולן זכה לגינויים בינלאומיים ואף לזעם רב במשל האמריקאי שנקט בצעדים מדיניים וביטחוניים נגד ישראל, ועם זאת הדבר לא הרתיע את ממשלת ישראל מלהשלים אותו. קצובר מעירה כי המדיניות האמריקאית דאז מזכירה בהחלט מדיניות אמריקאית דומה כיום כלפי ישראל בהתייחס להתנהלותה ביהודה ושומרון.
 
מתוך צעדים אלה שהוביל שבס יחד עם אישים נוספים עיצבה יהודית קצובר את מה שהגדירה כ"המדריך להחלת הריבונות" שדרכו ניתן לקדם מהלכים דומים גם לגבי יהודה ושומרון.
 
"הקמפיין צריך להיות בכל מקום, בכל ישיבה, בכל אולפנה, בכל צומת", אמרה קצובר הרואה גם בלבישת חולצות וסוו'צ'רים של תנועת הריבונות חלק בלתי נפרד מהמהלך אליו ניתן ונכון להוסיף חלוקת חומרי הסברה ויצירת שיח גובר סביב הריבונות וחשיבותה. לזאת מצטרף הלובי בכנסת, אם כי הקושי המרכזי נוגע לגיוס האופוזיציה למהלך. בני הנוער, שומעיה של קצובר, טענו כי הדרך להגיע לאופוזיציה עוברת דרך הסברה המוכיחה שמהלך הריבונות הראשוני בבקעת הירדן התחיל אצלם, עם אישים כדוגמת יגאל אלון, גם אם באופן חלקי.
 
בהמשך הדברים שוחחה קצובר עם משתתפי הסמינריון על ההתאמה המתבקשת של קמפיין הריבונות למציאות החדשה הנוכחית, זו של אחרי השבעה באוקטובר, זו של ממשל טראמפ המתחדש וזו של התגברות האנטישמיות ברחבי העולם, שלושה פרמטרים שהשפעתם דרמטית ומחייבת קידום מואץ של חזון הריבונות על הארץ כולה ולא באופן חלקי.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!