יהודית קצובר מציגה: המדריך להחלת ריבונות

כשלפניה מודל הפעילות האזרחית שהביאה להחלת ריבונות ברמת הגולן, מציגה יהודית קצובר את שלבי הקמפיין האזרחי לריבונות ביהודה ושומרון. סמינריון חנוכה של נוער הריבונות.

מערכת ריבונות
09-01-2025

בהרצאת הפתיחה לסמינריון חנוכה של נוער הריבונות הציגה יהודית קצובר, יו"ר משותף של תנועת הריבונות, בפני עשרות המשתתפים את מהותה ומשמעותה של החלת הריבונות על יהודה ושומרון ואף את הדרכים האזרחיות בהן ניתן להוביל להחלת ריבונות.
 
המודל שהציגה קצובר לקידום הריבונות דרך הזירה האזרחית הוא המודל שהביא לריבונות ברמת הגולן, מודל שאחד ממוביליו המרכזיים היה מי שלימים הפך לראש לשכת ראש הממשלה רבין, שמעון שבס.
 
בדבריה ציטטה מתוך מאמר שפרסם היועץ האסטרטגי משה קלוגהפט שהגדיר את מהלך הריבונות ככזה שמנע טבח שעלול היה להתרחש בתקופתנו, עשרות שנים לאחר מכן, עם השתלטות גורמי טרור על סוריה שאם הייתה עדיין שולטת על רמת הגולן הדבר היה גורר אסון אדיר בישראל.
 
קצובר ניתחה את המהלכים בהם נקט שבס לקידום מהלך הריבונות ברמת הגולן. מתוך תפיסה אופוזיציונית לממשלת בגין גיבש תודעה ציבורית רחבה ששכנעה את הממשלה והעומד בראשה שאכן המהלך אפשרי. הצעדים בהם נקט שבס כללו החתמה פיזית של מאות אלפי אזרחים, גיבוש עמדה באופוזיציה לטובת המהלך, החתמה של 79 חברי כנסת על עצומה הקוראת לריבונות, התייצבות של אזרחים ובני נוער בצמתי הערים בקריאה לריבונות ברמה. כל אלה הניבו בסופו של מהלך את העברת החוק בשלוש קריאות באותו יום.
 
מהלך הריבונות ברמת הגולן זכה לגינויים בינלאומיים ואף לזעם רב במשל האמריקאי שנקט בצעדים מדיניים וביטחוניים נגד ישראל, ועם זאת הדבר לא הרתיע את ממשלת ישראל מלהשלים אותו. קצובר מעירה כי המדיניות האמריקאית דאז מזכירה בהחלט מדיניות אמריקאית דומה כיום כלפי ישראל בהתייחס להתנהלותה ביהודה ושומרון.
 
מתוך צעדים אלה שהוביל שבס יחד עם אישים נוספים עיצבה יהודית קצובר את מה שהגדירה כ"המדריך להחלת הריבונות" שדרכו ניתן לקדם מהלכים דומים גם לגבי יהודה ושומרון.
 
"הקמפיין צריך להיות בכל מקום, בכל ישיבה, בכל אולפנה, בכל צומת", אמרה קצובר הרואה גם בלבישת חולצות וסוו'צ'רים של תנועת הריבונות חלק בלתי נפרד מהמהלך אליו ניתן ונכון להוסיף חלוקת חומרי הסברה ויצירת שיח גובר סביב הריבונות וחשיבותה. לזאת מצטרף הלובי בכנסת, אם כי הקושי המרכזי נוגע לגיוס האופוזיציה למהלך. בני הנוער, שומעיה של קצובר, טענו כי הדרך להגיע לאופוזיציה עוברת דרך הסברה המוכיחה שמהלך הריבונות הראשוני בבקעת הירדן התחיל אצלם, עם אישים כדוגמת יגאל אלון, גם אם באופן חלקי.
 
בהמשך הדברים שוחחה קצובר עם משתתפי הסמינריון על ההתאמה המתבקשת של קמפיין הריבונות למציאות החדשה הנוכחית, זו של אחרי השבעה באוקטובר, זו של ממשל טראמפ המתחדש וזו של התגברות האנטישמיות ברחבי העולם, שלושה פרמטרים שהשפעתם דרמטית ומחייבת קידום מואץ של חזון הריבונות על הארץ כולה ולא באופן חלקי.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.