סמוטריץ': הנחיתי את המנהלת להתחיל בעבודת מטה לקראת החלת ריבונות

שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ׳ בסיור עם ראש מועצת בנימין ישראל גנץ: ״הנחיתי את אנשי המינהלת להתחיל בעבודת מטה לקראת החלת הריבונות”

מערכת ריבונות
05-06-2025

שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ׳, קיים סיור מעמיק במספר יישובים חדשים ביהודה ושומרון יחד עם ראש מועצת בנימין ויו״ר מועצת יש״ע, ישראל גנץ. בין הישובים מבוא הראל, בית חורון צפון וענבר, וזאת במסגרת מאמצי הממשלה להסדרה מלאה של ההתיישבות הצעירה והחזרת הריבונות לשטח.

במהלך הסיור, קיבל השר סקירות מקצועיות ממועצת בנימין, מנהלת ההתיישבות והמינהל האזרחי, והנחה את הצוותים המקצועיים במינהלת להתיישבות להאיץ את הליכי ההסדרה, ולקדם תוכנית עבודה להחלת ריבונות ביו״ש ובקעת הירדן.

הסיור נחתם בטקס הוקרה חגיגי ביישוב ענבר, בהשתתפות תושבים, נציגי ההתיישבות ונציגי התקשורת, בו חיזק השר את מחויבות הממשלה לבנייה, פיתוח והכרה מלאה ביישובים החדשים.

השר סמוטריץ׳: “אנחנו משנים את פני ההתיישבות לא רק כסיסמה אלא כמעשה בפועל. הנחיתי את מינהלת ההתיישבות לגבש תוכנית אופרטיבית להחלת ריבונות ואנחנו לא נעצור עד שהשטח כולו יקבל את מעמדו החוקי המלא ויהפוך לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל".

ראש מועצת בנימין ויו״ר מועצת יש״ע ישראל גנץ: ״סיימנו כאן סיור חשוב בגזרת בית חורון אשר בזכות החלטת הממשלה האחרונה להקמת 22 יישובים חדשים, יתאפשר להעמיק את האחיזה סביב כביש 443  ולבלום את תכנית ההשתלטות של הרש״פ". 

"אנחנו נמצאים בעיצומם של ימים היסטורים בהתיישבות. הצעדים שמוביל השר בצלאל סמוטריץ׳ יחד עם שר הביטחון ישראל כ״ץ , אנשי מנהלת ההתיישבות וראש הממשלה בנימין נתניהו שתומך ודוחף מצידו. צעדים שהאחרונה שבהם היא הקמת 22 היישובים החדשים ומהווים מהפכה דרמטית שלא נראתה כמותה בהתיישבות מאז 1967. מדובר בצעדים שמעמיקים את אחיזתנו בארץ ישראל ומעבירה מסר ברור - אנחנו כאן כדי להשאר ולבסס ולבצר את בטחונה של ישראל. כעת אני קורא מפה יחד עם חבריי ראשי המועצות ביו״ש להשלים את המהפכה. שבוע הבא תתכנס ועידה בהובלת מדינות אירופה בניסיון להכיר במדינה פלסטינית. התשובה צריכה להיות ברורה. לקבל החלטה מדינית אמיצה, להחיל את החוק הישראלי ביהודה ושומרון".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".