חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה

יצחק שוקרון

הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.

מערכת ריבונות
15-06-2025

חקיקת הריבונות קרובה הרבה יותר מכפי שנדמה. כך בישר למעשה חבר הכנסת שמחה רוטמן בנאומו בפני באי כנס נוער הריבונות ה-7 שהתקיים בשדרות.

רוטמן סיפר בנאומו על הצעת החוק הממתינה על שולחן הכנסת מוכנה לרגע הנכון בו תועלה ותקבע את החלת הריבונות ביהודה ושומרון. בדבריו שיבח את עבודתן של יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות וסיפר על הצבעת הריבונות בוועדה שבה התקבלה ההחלטה באפס מתנגדים ובהתגייסות של כלל חברי הכנסת, גם כאלה שידעו שהרוב מובטח חשו צורך ערכי להגיע ולהצביע בעד.

"רוב גדול בכנסת רוצה ריבונות ביהודה ושומרון, והדבר הזה הוא תוצאה של עבודה ארוכת שנים ובזכות האנרגיות שאתם, הנוער, מביאים לכל פינה ולכל רחוב עם דוכני ההסברה", אמר רוטמן והזכיר מהלכי חקיקה קודמים שהיו המצע להחלטה זו כדוגמת התנגדות הכנסת להקמת מדינה פלשתינית, החלטה שזכתה לרוב של שמונים חברי כנסת שקבעו שמדינה פלשתינית לא תקום ולא תהיה, ומולם היחידים שהגיעו להצביע נגד היו רק חברי המפלגות הערביות. "עם ישראל מצביע ברגליים בידיים ובלב ואומר לא למדינה פלשתינית, ועכשיו כולנו יחד אומרים מה כן, מה שכן הוא ריבונות וארץ ישראל ששייכת לעם ישראל".

רוטמן ציין את נוכחותו של מנכ"ל מועצת יש"ע בכנס ואת פועלו לקידום החזון גם בתפקידו הקודם תחת הובלתו של השר סמוטריץ' שהוביל מציאות חדשה של עוד חמישים נקודות יישוב חדשות ביהודה ושומרון, יותר מכל ממשלות ישראל בעבר. הדיונים סביב ועדת החוקה משכו את כל תשומת הלב ובאותו זמן "בצלאל ואורית קבעו עובדות בשטח עד שכולם התעוררו".

בדבריו הדגיש את חשיבות ההחלטה לחזור לחומש ושא-נור כביטוי לתיקון העוול הגדול של ההתנתקות. רוטמן הביע תקווה שכנסת זו היא גם שתביא לביטול חוק ההתנתקות מרצועת עזה שתביא להתיישבות ולהחלת ריבונות.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות מציג: ריבונות, קצר ולעניין
מערכת ריבונות
12-06-2025
לקראת כנס נוער הריבונות ה-7 ניסחו חברי נוער הריבונות כמה מעיקריה של הריבונות בארץ ישראל, דברים שהופצו בפלאיירים מתויגים: 'יוצאים מהלופ, מחילים ריבונות'