חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה

יצחק שוקרון

הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.

מערכת ריבונות
15-06-2025

חקיקת הריבונות קרובה הרבה יותר מכפי שנדמה. כך בישר למעשה חבר הכנסת שמחה רוטמן בנאומו בפני באי כנס נוער הריבונות ה-7 שהתקיים בשדרות.

רוטמן סיפר בנאומו על הצעת החוק הממתינה על שולחן הכנסת מוכנה לרגע הנכון בו תועלה ותקבע את החלת הריבונות ביהודה ושומרון. בדבריו שיבח את עבודתן של יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות וסיפר על הצבעת הריבונות בוועדה שבה התקבלה ההחלטה באפס מתנגדים ובהתגייסות של כלל חברי הכנסת, גם כאלה שידעו שהרוב מובטח חשו צורך ערכי להגיע ולהצביע בעד.

"רוב גדול בכנסת רוצה ריבונות ביהודה ושומרון, והדבר הזה הוא תוצאה של עבודה ארוכת שנים ובזכות האנרגיות שאתם, הנוער, מביאים לכל פינה ולכל רחוב עם דוכני ההסברה", אמר רוטמן והזכיר מהלכי חקיקה קודמים שהיו המצע להחלטה זו כדוגמת התנגדות הכנסת להקמת מדינה פלשתינית, החלטה שזכתה לרוב של שמונים חברי כנסת שקבעו שמדינה פלשתינית לא תקום ולא תהיה, ומולם היחידים שהגיעו להצביע נגד היו רק חברי המפלגות הערביות. "עם ישראל מצביע ברגליים בידיים ובלב ואומר לא למדינה פלשתינית, ועכשיו כולנו יחד אומרים מה כן, מה שכן הוא ריבונות וארץ ישראל ששייכת לעם ישראל".

רוטמן ציין את נוכחותו של מנכ"ל מועצת יש"ע בכנס ואת פועלו לקידום החזון גם בתפקידו הקודם תחת הובלתו של השר סמוטריץ' שהוביל מציאות חדשה של עוד חמישים נקודות יישוב חדשות ביהודה ושומרון, יותר מכל ממשלות ישראל בעבר. הדיונים סביב ועדת החוקה משכו את כל תשומת הלב ובאותו זמן "בצלאל ואורית קבעו עובדות בשטח עד שכולם התעוררו".

בדבריו הדגיש את חשיבות ההחלטה לחזור לחומש ושא-נור כביטוי לתיקון העוול הגדול של ההתנתקות. רוטמן הביע תקווה שכנסת זו היא גם שתביא לביטול חוק ההתנתקות מרצועת עזה שתביא להתיישבות ולהחלת ריבונות.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".