לכתבה הבאה לכתבה הקודמת

שיח הריבונות - המרכזי בזירה הפוליטית

צילום: מירי צחי

בזירה הפוליטית-מדינית גועש שיח הריבונות. מנהיגי הימין מתחייבים לו ובשמאל מבטיחים מאבק.

חזון החלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון ממשיך לתפוס מקום מרכזי בשיח הפוליטי בישראל. הרעיון שעד לא מכבר איש לא עסק בו הפך לתכנית המדינית-פוליטית שכולם דנים בה.
 
בליכוד, מפלגת השלטון, חזון הריבונות הוא אחת הסוגיות המרכזיות בהן דנים שני המתמודדים על כהונת היו"ר ומועמדה לכהונת ראש הממשלה, ראש הממשלה הנוכחי, בנימין נתניהו, והשר לשעבר גדעון סער.
 
כזכור, ראש הממשלה טען לאורך שבועות המו"מ הקואליציוני עם כחול לבן כי הוא דורש לכהן כראש ממשלה לפחות בחמשת חודשיה הראשונים של הקדנציה הבאה על מנת שיוכל להשלים את המהלך שאותו הבטיח טרם הבחירות הקודמות, מהלך הריבונות על בקעת הירדן. לאחר שיושלם מהלך זה, אמר נתניהו, יוכל יו"ר 'כחול לבן' להחליף אותו במסגרת הסכם הרוטציה.
 
מנגד גם הטוען לכתר הנהגת הליכוד, חבר הכנסת גדעון סער, מבהיר כי בכוונתו לקדם באופן מעשי את רעיון החלת הריבונות על מרחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון, רעיון בו הוא דוגל ועליו הוא מדבר רבות בשנים האחרונות. סער מזכיר כי החלת הריבונות על מרחבי ההתישיבות תואמת את החלטת מרכז הליכוד כפי שהתקבלה בהצבעה פה אחד לפני כשנתיים.
 
סוגית הריבונות מעסיקה גם את השמאל הישראלי. חבר הכנסת יאיר גולן, איש מפלגת השמאל 'המחנה הדמוקרטי', טען כי הוא רואה לעצמו כיעד פוליטי מרכזי וכמשימת חייו את בלימת יישום חזון הריבונות. "הדבר היחיד שמגדיר אנשי שמאל היום הוא מניעת הסיפוח", אמר בראיון לרדיו 103FM.
 
בתנועת הריבונות מקפידים שלא להביע עמדה במחלוקת הפנימית בליכוד, אך מציינים בשביעות רצון את התבטאויותיהם של נתניהו וסער המביעות מחוייבות לחזון הריבונות. עם זאת מציינים בתנועה כי הגיעה העת לעבור מהצהרות למעשים, ולצד ההבנה שהעם דורש ריבונות על מנהיגי הליכוד ומחנה הימין להוביל את המהלך בפועל.

ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות את עמדתם הנחרצת של משפטנים בכירים הקובעים כי גם בידיה של ממשלת מעבר סמכות ברורה לבצע מהלכים כדוגמת החלת ריבונות. "הנהגת הימין יכולה, אם רק תרצה, לחולל רגע היסטורי בתולדות העם היהודי, ולא לאבד את שעת הכושר המדינית שנקרתה בדרכה".

 

תגובות
תגובות בפייסבוק
מערכת ריבונות

17-12-2019

אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה

לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 56
מערכת ריבונות
14-05-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 56 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
רשמים מביקורנו בשדרות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-05-2021
מי שלא היה בשדרות וחווה צבע אדום לעולם לא יבין.
ריבונות - כתב עת מדיני
המענה ההכרחי: מתקפת ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
12-05-2021
מול גלי הטרור הגואה בכל רחבי הארץ עלינו לשוב אל הבסיס המניע את הסערה כולה ולהשיב לתוקפינו במתקפה ציונית גאה – מתקפת ריבונות ומשילות.
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 55
מערכת ריבונות
06-05-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 55 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
מבצע הסברה משולב לקידום הריבונות
מערכת ריבונות
06-05-2021
חברי תנועת נוער הריבונות קיימו מבצע הסברה משולב בשורת מוקדים ברחבי הארץ לקידום חזון הריבונות והיערכות לוועידת הנוער הצפויה בקרוב.
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 54
מערכת ריבונות
29-04-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 54 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
מנהיגי הטיטאניק לא רואים את הקרחונים
יהודית קצובר ונדיה מטר
26-04-2021
מצביעי מחנה הימין ,המונה 65 מנדטים, נדהמים לגלות שההנהגה אינה מצליחה להרכיב ממשלת ימין למרות גודל הסכנות הניצבות לפתחה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות במפגן החץ השחור: ריבונות זה להשיב את הבנים!
מערכת ריבונות
25-04-2021
אל מפגיני החץ השחור התובעים את השבת הדר גולדין ואורון שאול הצטרפו חברי תנועת נוער הריבונות: ראש הממשלה והשרים חייבים להוכיח ריבונות ואחריות ולא רפיסות מול חמאס. חובה להשיב את הבנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 53
מערכת ריבונות
23-04-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 53 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 52
מערכת ריבונות
15-04-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 52 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים: