'גם בסמכות ממשלת מעבר להחיל ריבונות'

עו"ד רוטמן: דין הרציפות מעניק גם לממשלת מעבר די סמכויות כדי להחיל ריבונות ביהודה ושומרון, וגם יש דרך פרקטית לבצע זאת.

מערכת ריבונות
17-12-2019

המשפטן והיועץ המשפטי של התנועה למשילות ודמוקרטיה, עורך הדין שמחה רוטמן, מחזק את ידיה של שרת המשפטים לשעבר, חברת הכנסת איילת שקד, בקביעתה כי גם ממשלת מעבר מחזיקה בסמכויות המאפשרות לה את ביצוע מהלך החלת הריבונות על יהודה ושומרון.

לדבריו "יש מגבלות על הנייר ויש מגבלות במציאות. המגבלות בחוק כמעט אינן קיימות. יש מעט דברים שאינם רלוונטיים כמו במינויי שרים, אבל החוק קובע ש'ממשלה יוצאת תמשיך בתפקידה עד אשר תושבע הממשלה החדשה', כלומר יש דין רציפות וממשלה תוכל לעשות כל צעד כל עוד היא מכהנת".

את הדברים אמר עו"ד רוטמן בראיון לערוץ 7 בו קבע כי "במקרה של החלת ריבונות על שטחי ארץ ישראל צריך גם ללמוד מההיסטוריה וגם למצוא פתרון פרקטי". רוטמן מזכיר בהקשר זה את ימיה הראשונים של ישראל כבסיס ההיסטורי הנלמד: "הממשלה שהחילה ריבונות הייתה ממשלת מעבר שמעולם לא נבחרה, מועצת העם הזמנית שקמה ועוד טרם הבחירות קבעה מה יהיו גבולותיה של המדינה".

בנוסף ציין גם את מה שהוא מגדיר כפתרון פרקטי. "אפשר להחיל ריבונות בהחלטת ממשלה ולהתנות את הביצוע בהצבעה בכנסת וברוב של 61. הרי הכנסת נבחרה זה מכבר ולא מדובר בכנסת בסוף ימיה. מדובר בכנסת שקיבלה אמון מהעם פעמיים בשנה האחרונה".

לדבריו, בסיס הטענות לפיהן סמכויות ממשלת מעבר מוגבלות הוא הכרסום הזוחל שמבצעת מערכת המשפט בסמכויות המערכת הפוליטית-מדינית הנבחרת לאורך שנים, אך בפועל הדברים אינם קבועים ומחוייבים בחוק כלל ועיקר.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
קרע מהמחנה הלאומי? תמיכה גבוהה במיוחד בציבור החרדי בריבונות ובהתיישבות יהודית בעזה ובלבנון
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות בירושלים נחשפו נתונים חדשים המעידים על תמיכה רחבה בקרב הציבור החרדי בהחלת ריבונות ובהתיישבות יהודית. ראשי התנועה: "הציבור החרדי שלח מסר ברור וחד-משמעי להנהגה הציבורית שלו"
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמיכה רחבה בציבור הישראלי לעידוד הגירה מרצועת עזה
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשף סקר חדש ממנו עולה ש-73% מהציבור היהודי תומך בעידוד הגירה. "הציבור הישראלי מבקש לראות יוזמה והכרעה"
ריבונות - כתב עת מדיני
רוב משמעותי במחנה הלאומי תומך בהחלת ריבונות ביו"ש
מערכת ריבונות
06-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשפו נתוני סקר מהם עולה כי ל87% ממצביעי הליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית וכן 90% ממבצעי ש"ס תומכים בהחלת ריבונות מלאה או הדרגתית ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית בתמונות
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו בגלריית צילומים מועידת נוער הריבונות השמינית שהתקיימה בירושלים וממנה עלתה הקריאה להחלת ריבונות עוד טרם הבחירות. צילומים: מור אברג'ל
ריבונות - כתב עת מדיני
המנון תנועת הריבונות נחשף בועידת הנוער
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו הכירו ושננו בעל פה את המנון תנועת הריבונות שנחשף בועידת הנוער השמינית שהתקיימה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
"דור הניצחון מחיל ריבונות": כנס מיוחד בירושלים לקידום ריבונות ביהודה ושומרון - שידור חי
מערכת ריבונות
04-06-2026
בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות ואישי ציבור מובילים מהמחנה הלאומי, ובעיקר בהשתתפות בני נוער. כנס נוער הריבונות ה-8 בקריאה להחלת ריבונות עוד לפני הבחירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות של ערוץ 14. צפו
מערכת ריבונות
14-05-2026
אנשי ציבור קוראים ומסבירים ריבונות. צפו בסרטוני הראיונות בועידת הריבונות של ערוץ 14