'ביידן, הסר ידך מירושלים!'

מאיר אליפור

המחאה נגד פתיחת קונסוליה לרש"פ בירושלים מתרחבת. שורת אישים וארגונים קוראים לנשיא ארה"ב לחדול מהלחץ להכנעת ממשלת ישראל.

מערכת ריבונות
05-11-2021

המחאה נגד כוונת הממשל האמריקאי להקים קונסוליה עבור הרש"פ בירושלים הולכת ומתרחבת. מול הבניין אותו מבקשת ארה"ב להפוך לקונסוליה התכנסו למפגן שני נציגיהם של למעלה מעשרים ארגונים אוהבי ארץ ישראל וירושלים וקראו לנשיא ארה"ב להסיר את ידיו מירושלים.

באירוע השתתפו כמאתיים מפגינים והוא התקיים תוך דגש על הצפי וההערכות לפיהן מיד לאחר אישור תקציב המדינה יופעל ביתר שאת מכבש לחצים מדיני מצידה של ארה"ב על ממשלת ישראל לאישור המהלך.

הדוברים היו ציר ישראל לשעבר בוושינגטון יורם אטינגר, נציג ארגון ציוני אמריקה דן אילוז וחברי מועצת עיריית ירושלים יהונתן יוסף ויוסף שפייזר, חברת מועצת ירושלים לשעבר מינה פנטון, לורנס איזק נציגת חרות קנדה, אליהו פרידמן יו"ר נוער ריבונות וראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, מארגנות המחאה.

בדבריו התייחס יורם אטינגר לפגיעה בחוק האמריקאי שתיווצר מהקמת הקונסוליה, לבד מהפגיעה בהרתעה האמריקאית כלפי הטרור שיופנה גם כלפיה. "הקמת קונסוליה אמריקנית בירושלים, שתהיה דה פקטו שגרירות אמריקאית לרשות הפלשתינית, תהווה ביטוי נוסף לתפיסת העולם המוטעית של מחלקת המדינה", אמר אטינגר.

"מחלקת המדינה טועה בשיטתיות בכל נושאי המזרח התיכון והיא תהווה הפרה של החוק האמריקאי מ-1975. היא גם תהווה סטירת לחי למורשת האבות המייסדים האמריקאים ששאבו השראה מדוד המלך וירושלים, שכמו וושינגטון הבירה גם היא, ירושלים, לא שייכת לאף אחד מן השבטים, וחמור ביותר הקמת הקונסוליה תוסיף שמן למדורת הטרור הפלשתינית ותצייר את ארה"ב כמי שנרתעת מאיומי טרור ולחצים של הערבים והטרור האיסלאמי".

דן אילוז, מנהל הפעילות של ארגון ציוני אמריקה בישראל, הזכיר את הכרת נשיא ארה"ב הקודם, דונלד טראמפ, בירושלים כבירת ישראל והדגיש כי מדובר היה בהכרה במציאות בת אלפי שנים. "אנחנו קוראים מכאן, מעיר הנצח, לנשיא ג'ו ביידן, יש רק ירושלים אחת. אל תפגע בריבונות ישראל בירושלים", אמר וקרא גם לממשלת ישראל לעמוד בלחצים מבית ומחוץ ולא לאפשר את מהלך הקונסוליה.

חבר מועצת עיריית ירושלים יונתן יוסף הזכיר בדבריו כי התנ"ך המבטיח לעם ישראל את ירושלים הוא הספר הנצחי עליו הושבע גם הנשיא ביידן ופגיעה באמור בו היא פגיעה באמונה בה מאמין רוב האנושות. "כל מי שפוגע בארץ ישראל ישלם את המחיר", הכריז.

יוסף שפייזר הדגיש את חשיבות האמירה הברורה מכלל גווני הציבור הישראלי אודות הקשר הנצחי לירושלים המאוחדת שלא תחולק עוד. "אם חס ושלום תעבור ההחלטה על הקונסוליה אהיה כאן כדי לעמוד מול הבולדוזרים והפועלים שיגעו להכשיר את המבנה".

נעמי כהאן, נציגת תנועת 'רגבים', נשאה גם היא דברים על הפגיעה בחוק הישראלי ובחוק האמריקאי שעלולה להיגרם מהעברת החלטה שכזו. עוד הזכירה את הערך האמריקאי של שמירה על החוק, על רצון העם ועל ההסכמים שנחתמו. כמו כן אמרה, עלינו להזכיר לראש הממשלה והשרים את תפקידם לשמור על האינטרס הלאומי של עם ישראל.

עוד נשאו דברים תום ניסני מנכ"ל תנועת 'בידנו', הרב ברוך אפרתי ורחל סילבצקי, יו"ר 'אמונה' בעבר. ראשי ומובילי המחאה סיכמו את האירוע בקריאה לממשל ביידן "לשמור על ריבונות ישראל ועל הריבונות בירושלים בפרט. אנו מבקשים מראש הממשלה לצאת באמירה ברורה שירושלים המאוחדת לא תחולק גם לא בלחץ ידידים. ירושלים היא מעבר לפוליטיקה. העם מאוחד סביבה, קואליציה ואופוזיציה, ירושלים  חייבת להיות מעל כל השיקולים הפוליטיים. אנחנו מחזקים את השרים גדעון סער וזאב אלקין על עמידתם האיתנה למניעת פתיחתה של קונסוליה לפלשתינים בירושלים וקוראים לשאר שרי הממשלה להצטרף לעמדתם הנחושה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו