לא די בהצהרות. עם ישראל דורש מעשים!

מאיר אליפור

לקראת משמרת המחאה השלישית במאבק על ירושלים - קולנו צריך להגיע לבית הלבן ולוודא שהצהרת רה"מ אינה בתמורה לוויתור אחר. על ירושלים לא עושים דילים.

מערכת ריבונות
08-11-2021

חברים יקרים
שלום וברכה

ביום רביעי הקרוב נתייצב שוב יחד, מעל 20 ארגונים אוהבי ירושלים וארץ ישראל, בשעה 17:00 ברחוב אגרון למשמרת השלישית במאבקנו נגד פתיחת הקונסוליה האמריקאית לפלשתינים.

בו-זמנית תתקיים משמרת בניו-יורק ע"י חברינו מארגון AFSI.

את המשמרת נקיים כשברקע דבריהם הברורים והצלולים של ראש הממשלה שהכריז כי קונסוליה שכזו לא תקום בירושלים ושל שר החוץ, יאיר לפיד, שתמך בעמדתו זו.

אכן, הכרזותיהם של השניים מעודדות מאוד ומהוות מענה לדרישה הראשונה שנשאנו במשמרות המחאה עד כה – אמירה נחושה של ראש ממשלת ישראל נגד המהלך האמריקאי. אך עדיין לא הגיע המענה לדרישתנו השנייה, זו המופנית כלפי נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, 'הסר את ידיך מירושלים". כל עוד לא נשמעה דרישתנו זו בבית הלבן וכל עוד לא נענה לה הנשיא האמריקאי במפורש, אנו צפויים למסכת לחצים מאסיבית מכיוון הממשל.

גם אם יופעלו מנופי הלחץ על ממשלת ישראל מאחורי הקלעים ובחדרים סגורים, עלינו לזכור כי ממשל ביידן שם לו למטרה להחזיר אל הבמה המדינית את הרעיון המסוכן של שתי המדינות. עלינו לשמור על דריכות והקשבה לכל רחש חשוד מכיוון הבית הלבן. לשם כך אנו מצויים בקשר רציף עם חברי קונגרס שאצבעם מונחת כל העת על הדופק. יחד איתם ואתכם נבלום כל מגמה הרסנית שכזו.

את המשמרת הקרובה נקיים מתוך מגמה אחת חשובה: להוכיח לראש הממשלה ולשרי הממשלה שמאחורי ההכרזה הברורה נגד פתיחת הקונסוליה מתייצב עם ישראל באופן איתן, נחוש ומסור. בעניינה של ירושלים אין מחלוקות פוליטיות והעם כולו, ימין ושמאל, מחזק את ידי ראש הממשלה.

בנוסף עלינו לעמוד על המשמר ולוודא כי הצהרת ראש הממשלה אינה באה בתמורה חלילה להסכמה ישראלית לוויתור במקום אחר על ריבונותה של ישראל בירושלים.

נקודה חשובה שיש להדגיש: התנגדותנו אינה רק לפתיחת קונסוליה אמריקאית בירושלים. גם פתיחת קונסוליה שכזו באחת מערי הרש"פ משמעותה הכנה לשגרירות במדינה פלשתינית עתידית, חלילה. די לרש"פ לקבל שירותים נצרכים בנציגות האמריקאית הקיימת. אין כל צורך בקונסוליה על משמעויותיה המדיניות והסמליות.

ארצות הברית העריכה בעבר והיא מעריכה גם כעת מנהיגים ועמים העומדים על עקרונותיהם ושומרים על האינטרסים הלאומיים שלהם. כך היה בימיהם של בן גוריון, אשכול, בגין ושמיר. כך יהיה גם כעת.

מסר חשוב נוסף שנעביר ביום רביעי הוא: לא די בהצהרות. המבחן הוא במעשים!

את המסר הזה נבטא בסיור מקדים שנקיים ביום רביעי בכמה מהמקומות בהם אנו מצפים לראות מעשים של ממש שיוכיחו את ריבונותה של ישראל בירושלים המאוחדת. נבקר בשכונת שמעון הצדיק ובעטרות, שתי שכונות המשוועות לבנייה יהודית שעל ממשלת ישראל לחולל מתוך זקיפות קומה ציונית.

לסיור המיוחד, אותו נקיים בשיתוף עם תנועת 'אם אשכחך' בראשות חיים סילברשטיין ובהובלתו של המדריך שלום פולאק, נצא בשעה 12:00 ממלון ענבל ובשעה 16:45 נחבור לתחילתה של המשמרת ברחוב אגרון. מספר המקומות מוגבל. הירשמו בהקדם: 050-5500834

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לנתניהו: "אשר הקמת שלושה יישובים בצפון רצועת עזה"
מערכת ריבונות
30-06-2026
'התיישבות היא ניצחון. ריבונות היא הכרעה. זהו המסר שיחזק את ההרתעה, ישנה את המציאות הביטחונית וישפיע על כל הגזרות'
ריבונות - כתב עת מדיני
חברון: ריבונות בפועל, ערעור על אוסלו
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2026
זהו צעד חשוב של ערעור על הסכמי אוסלו באמצעות קבלת אחריות, הפעלת סמכות וקביעת עובדות בשטח. חברון מלמדת שמה שניתן היה להעביר במסגרת אוסלו – ניתן גם להשיב.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בכנס JNS 2026
מערכת ריבונות
23-06-2026
בן־גוריון הבין אמת יסודית אחת: התיישבות לבדה אינה ריבונות. לכן, למרות הלחץ הבינלאומי, למרות ההתנגדות האמריקנית, ולמרות שהיהודים היו מיעוט מול הערבים, בן־גוריון הפך את המפעל הציוני ממפעל התיישבותי למדינה ריבונית.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רגעי חלום של ריבונות אמיתית'
מערכת ריבונות
23-06-2026
בראיון לערוץ 14 מסבירה יהודית קצובר את משמעותה של ההחלטה להפקיע מידי הרש"פ את הסמכויות בעיר האבות. הריבונות חוזרת לעם ישראל.