תנועת הריבונות בסיור נוסף. הפעם באזור חאן אל אחמר

מאיר אליפור

שוב יצאו פעילי תנועת הריבונות להיכרות מהשטח עם אבדן הריבונות והמשילות מול התרחבות הבנייה הערבית המתוכננת היטב ליצירת חגורת חנק ממזרח לבירת ישראל.

מערכת ריבונות
12-01-2023

כמה עשרות מפעילי תנועת הריבונות קיימו סיור מיוחד (רביעי 11.1.23) באזור חאן אל אחמר במגמה להתוודע למציאות הקשה של אבדן המשילות והריבונות ממזרח לירושלים.
 
כידוע חאן אל אחמר הוא המאחז הערבי הבלתי חוקי המוכר והמפורסם מכולם, אך הוא דוגמא לחאן אל אחמרים רבים נוספים המשובצים בשטח ולמעשה מהווים חגורת חנק המונעת את התרחבותה של בירת ישראל מזרחה.
 
לסיור שהתקיים בהדרכתה של נעמי קאהן מתנועת רגבים הצטרף אל"מ במיל' משה פלד, ממשחררי ירושלים, חבר הנהלת תנועת הריבונות שבנקודת התצפית בהר הצופים סיפר מחוויותיו האישיות.
 
משתתפי הסיור נחשפו למאבקי הקרקעות המתעצמים בשנים האחרונות מול המאמץ הערבי המתוכנן וממומן בידי הרש"פ ומדינות אירופה ליצירת רצף טריטוריאלי ערבי שיכשיר את הקרקע להקמתה של מדינה פלשתינית המתפרשת מאזור ג'נין שבצפון ועד דרום הר חברון, על ידי בניה ערבית מתוזמרת היטב בשטחי E1 שבין ירושלים למעלה אדומים. מנגד מנסה ישראל לפעול לבלימת מגמה זו על אף לחץ אמריקאי לא מבוטל.
 
בתנועת הריבונות הדגישו בהקשר זה את חשיבות קידומה ויישומה של תכנית 'ירושלים רבתי' שתרחיב את גבולה המוניציפאלי של ירושלים גם מזרחה לעבר מעלה אדומים ובכך תיבלם המגמה הערבית לצד הפשרת קרקעות לבנייתן של שכונות יהודיות נוספות בבירת ישראל. ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, ציינו את מחוייבותה של התנועה להעניק גיבוי ציבורי נרחב לכל פעולה שתבצע ממשלת ישראל על מנת להגשים את רצון העם להרחבתה של ירושלים והפיכתה למטרופולין שיכריע גם את המצוקה הדמוגרפית הקיימת בה כיום.
 
בנקודת תצפית נוספת סמוך לישוב אדם נחשפו משתתפי הסיור לשיטת המאבק ההומאנית שמנהלת הרש"פ על ידי בניית בתי ספר ומוסדות חינוך. מוסדות אלה, הנבנים בנקודות אסטרטגיות חשובות, מצטיירים בתקשורת העולמית כביטוי התמים ביותר לצורך אזרחי אנושי בסיסי. ככאלה קיים קושי הסברתי לפנות אותם, אך הם מהווים בסיס להתיישבות ערבית רחבה סביבם. לשיבוצם של מוסדות חינוך אלה על פני השטח יש תפקיד משמעותי בהגשמת ויישום תכנית פיאד להקמת מדינה פלשתינית בפועל מבלי להזדקק לאישורים והסכמות בינלאומיות.
 
הסיור כולו הסתיים בתחושה קשה של משתתפיו לנוכח המציאות המשתקפת בשטח. לחברי התנועה ברור כי המענה ההכרחי הוא צעדים משמעותיים להחלת ריבונות ישראל על השטח כולו, והצעד הראשון והנכון לכך הוא ריבונות בבקעת הירדן, אזור גדול בעל נוכחות ערבית דלילה ביותר המקבע את גבולה המזרחי של ישראל, מבטל את היתכנות קיומה בעתיד של מדינה פלשתינית וזוכה לקונצנזוס רחב בחברה הישראלית.

צילומים: מאיר אליפור

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל היא קו ההגנה האחרון של המערב
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-06-2026
בעידן של משבר זהות במערב ועליית האסלאמיזם הפונדמנטליסטי, ישראל אינה רק מגינה על עצמה – היא ניצבת בחזית המאבק על ערכי החירות, הזהות והדמוקרטיה.
ריבונות - כתב עת מדיני
קרע מהמחנה הלאומי? תמיכה גבוהה במיוחד בציבור החרדי בריבונות ובהתיישבות יהודית בעזה ובלבנון
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות בירושלים נחשפו נתונים חדשים המעידים על תמיכה רחבה בקרב הציבור החרדי בהחלת ריבונות ובהתיישבות יהודית. ראשי התנועה: "הציבור החרדי שלח מסר ברור וחד-משמעי להנהגה הציבורית שלו"
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמיכה רחבה בציבור הישראלי לעידוד הגירה מרצועת עזה
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשף סקר חדש ממנו עולה ש-73% מהציבור היהודי תומך בעידוד הגירה. "הציבור הישראלי מבקש לראות יוזמה והכרעה"
ריבונות - כתב עת מדיני
רוב משמעותי במחנה הלאומי תומך בהחלת ריבונות ביו"ש
מערכת ריבונות
06-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשפו נתוני סקר מהם עולה כי ל87% ממצביעי הליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית וכן 90% ממבצעי ש"ס תומכים בהחלת ריבונות מלאה או הדרגתית ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית בתמונות
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו בגלריית צילומים מועידת נוער הריבונות השמינית שהתקיימה בירושלים וממנה עלתה הקריאה להחלת ריבונות עוד טרם הבחירות. צילומים: מור אברג'ל
ריבונות - כתב עת מדיני
המנון תנועת הריבונות נחשף בועידת הנוער
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו הכירו ושננו בעל פה את המנון תנועת הריבונות שנחשף בועידת הנוער השמינית שהתקיימה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
"דור הניצחון מחיל ריבונות": כנס מיוחד בירושלים לקידום ריבונות ביהודה ושומרון - שידור חי
מערכת ריבונות
04-06-2026
בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות ואישי ציבור מובילים מהמחנה הלאומי, ובעיקר בהשתתפות בני נוער. כנס נוער הריבונות ה-8 בקריאה להחלת ריבונות עוד לפני הבחירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.