זה כן העיתוי הנכון

מארק ניימן. לע"מ

ההכרה באסון המדינה הפלשתינית ברורה כיום גם בשמאל, אך שאלת העיתוי להחלת הריבונות עדיין מרתיעה רבים. האמת הפוכה. כעת הזדמנות ליזום שינוי כללי משחק.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
13-03-2024

לאורך שנים שמענו אינספור פעמים את הביטוי 'זה לא העיתוי להחיל ריבונות', ובחודשים האחרונים על אחת כמה וכמה. התירוץ הסדרתי נגד ריבונות נשמע שוב ולצידו הנימוקים המלומדים, אמריקה, אירופה, סנקציות, האג, רמדאן, מלחמת קיום ועוד ועוד סיבות שתכליתן אחת, להסיר את חזון הריבונות משולחן הדיונים.

לכל אלה נוספה טענה חדשה שגם היא מבקשת לרפות ידיים. הרי חמאס תקף שטח ריבוני, הרי חיזבאללה יורה על שטח ישראלי ריבוני, אז מה תועיל ריבונות?
מול כל אלה עלינו לענות בשאלה מהותית אחת גדולה - על מה ולמה ישראל במלחמה?

אויבינו יצאו למערכה נגדנו אך ורק משום שריבונות ישראל על ארצו לצנינים בעיניהם. בעיניהם הארץ כולה, מהנהר ועד הים, שייכת להם ואין לישראל זכות קיום.

גם בעומק השמאל ידועה העובדה ההיסטורית המוכרת גם בעולם. ליבה של ארץ ישראל, יהודה ושומרון, שייך לעם ישראל על פי ההבטחה האלוקית. בהרי יהודה ושומרון התהלכו אבותינו, ניבאו נביאנו, נבנו משכננו ומקדשינו ובהם לחמנו וחלמנו, ועם זאת, הם אומרים, אולי כדאי להמר, לוותר על יהודה ושומרון ואולי יגיע שקט. הם יהיו שם, אנחנו כאן ובינינו תוקם גדר חזקה.

תכלית התפיסה הזו היא דחיית הקץ. מחשבה שאם נתעלם מתביעת הערבים את הארץ כולה, נבליג, נתאפק, אולי נרוויח עוד מעט שקט. ואכן קונספציית קניית השקט פעלה. מעל פני השטח נשמר שקט יחסי למעט סבבים מעת לעת, בעוד מתחת לפני השטח התעצם האויב, התחמש, הסית, תסס, התאמן, גייס כוחות ונערך להנחיל לנו את המכה שבאה בבוקר שמחת תורה אחרי תקופת השקט מסמא העיניים שקנינו.

ברוח אותה קונספציה יש בנו מי שקוראים להמשיך בה. נרוויח עוד שקט לעוד כמה שנים בתמורה למדינה פלשתינית שתקום ביהודה ושומרון ותחסוך מאיתנו את כאב הראש של השליטה על עזה. את תוצאות התעצמות האויב מחדש נשאיר לדורות הבאים.

גם מתנגדי המדינה הפלשתינית, המבינים היטב את סכנותיה לקיומה של מדינת ישראל, חוששים מהחלת הריבונות וטוענים שהעיתוי בו ארה"ב מחמשת אותנו בשעת מלחמה אינו העיתוי המתאים להובלת מהלך המנוגד כל כך לתפיסת הממשל הנוכחי בבית הלבן.

מול כל אלה, תפיסתנו בתנועת הריבונות הפוכה לחלוטין. המציאות הקשה והנוראה שאנו בתוכה מאז בוקר שמחת תורה נובעת מאי החלת ריבונות ישראל על יהודה, שומרון, בקעת הירדן וחבל עזה. אי החלת הריבונות מתפרשת כהתכחשות העם היהודי לעברו, כחוסר אמונה בצדקת הדרך, וכל אלה הם מנוף הרסני לתקיפתנו. הכרעת האויב תגיע כאשר ישראל תיזום את המהלך הצודק והמוסרי של החלת ריבונות ישראל על ארצו. בכך תיגדע אפשרות האויב להקמת מדינה בארצנו.

החלת ריבונות זה אכן צעד מדיני מאתגר אך סיכויי ההצלחה שלו טובים אם יבוצע כראוי. הריבונות תביא להכרעה תודעתית אצלנו, אצל האויב ובעולם כולו, שתבהיר למי שייכת הארץ הזו, יוכח שהטרור לא משתלם, יבטיח את העומק האסטרטגי של ישראל, יאפשר יציבות אזורית, שימור אקולוגי של הארץ, אופק נדל"ני וכלכלי ויתרונות רבים נוספים שכותרתם היא ראיה אסטרטגית לקראת שנת המאה לישראל, כאשר יחיו בה לפחות עשרים מיליון תושבים.

סוגיית מעמדם של ערביי יהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות היא המאתגרת מכולם. המענה הוא הענקת מעמד תושבות המעניק זכויות מלאות לבד מזכות הבחירה לכנסת לאותם מערביי יו"ש שלא ייענו להצעת ההגירה מרצון שתוגש בפניהם יחד עם פיצוי נדיב. את מעמד התושבות יקבלו לאחר שיוכח שאינם חותרים תחת אושיותיה של המדינה היהודית.

פתחנו את הדברים בשאלת העיתוי ונמשיך עם סוגיית העיתוי. דווקא בעיתוי זה של מלחמה בדרום פרסם שגריר ארה"ב לשעבר בישראל, דיויד פרידמן, תכנית מדינית סדורה להחלת ריבונות ישראל על כל יהודה ושומרון על בסיס ההבטחה המקראית והחובה לשמור על ביטחונה של ישראל.

תנועת הריבונות רואה בעיתוי המלחמה הזדמנות היסטורית, אירוע שישנה את כללי המשחק המדיני והאזורי ודווקא בעקבותיו הגיעה השעה להבהיר למי הארץ הזו, ומי שצריך להבהיר זאת צריכים להיות אנחנו. אם לא נעשה זאת אנחנו יחליט העולם עבורנו ועל פי האינטרסים שלו.

הוכח בהיסטוריה הקצרה של מדינת ישראל שכאשר אנו חזקים העולם מכבד אותנו. כך היה אחרי שקמה מדינת ישראל על אף כל האויבים האורבים שקמו עליה להשמידה, כך היה אחרי ניצחון ששת הימים, כך היה אחרי שחרור החטופים מאנטבה וכך אחרי הפצצת הכור בעיראק, ולא תמיד באישור ארה"ב. העולם מזהה נחישות, אמונה בצדקתנו המוסרית, חוזק ומתייצב לצידנו.

זו השעה להחלת ריבונות ! נתחיל בבקעת הירדן כצעד ראשון ומתבקש שיבטיח את גבולה המזרחי של ישראל מתוך ההסכמה הלאומית הרחבה שקיימת על אזור זה. זה העיתוי הנכון לעשות זאת. זו השעה להצבת חזון ציוני איתן המתייצב, כפי שהיה מאז ראשית הציונות המעשית, על שלוש רגליים – ביטחון, התיישבות ועליה. עם נחוש המחזיק בחזון ברור יוכל להכריע כל אויב.

"רק עם מצפן החזון בידינו נמצא דרכנו בתוך הגלים הסוערים של תקופתינו המסוכסכת" (דוד בן גוריון)

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
"דור הניצחון מחיל ריבונות": כנס מיוחד ייערך בירושלים לקידום ריבונות ביהודה ושומרון - שידור חי
מערכת ריבונות
04-06-2026
בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות ואישי ציבור מובילים מהמחנה הלאומי, ובעיקר בהשתתפות בני נוער, יתקיים בירושלים כנס נוער הריבונות ה-8 בקריאה להחלת ריבונות עוד לפני הבחירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות של ערוץ 14. צפו
מערכת ריבונות
14-05-2026
אנשי ציבור קוראים ומסבירים ריבונות. צפו בסרטוני הראיונות בועידת הריבונות של ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
"החלת החוק ביו"ש היא הניצחון הסופי על הסכמי אוסלו"
מערכת ריבונות
14-05-2026
יושבות ראש תנועת הריבונות קראו לממשלת ישראל לסיים את "המצב הזמני" ביהודה ושומרון ולהחיל ריבונות מלאה • לדבריהן, המהלך יביא לביטול הרשות הפלסטינית ויעניק ודאות ליזמים ולמתיישבים: "בלי ריבונות, העולם רואה בנו כובשים"
ריבונות - כתב עת מדיני
הספר, הדיון והסערה - 'סליחה, זה שלך?'
מערכת ריבונות
08-05-2026
דיון סוער במיוחד ליווה את האירוע המיוחד שקיימה תנועת הריבונות לרגל הוצאת ספרו של טוביה טננבאום, 'סליחה זה שלך?', התובע ללא פשרות החלת ריבונות ישראל על הארץ כולה.
ריבונות - כתב עת מדיני
בדרך לריבונות – ירדנו עד אילת
יהודית קצובר ונדיה מטר
03-05-2026
בכל שיחה, עם כל שר, ח"כ ופעיל – כולם מבינים: ריבונות ביהודה ושומרון היא לא שאלה של "אם" אלא של "מתי".
ריבונות - כתב עת מדיני
מה קובע החוק הבינלאומי על זכותנו ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
26-04-2026
בפניכם קטעים ממאמרו המנומק והמפורט של עו"ד מוריס הירש המציג את ההשתלשלות ההיסטורית שהביאה את החוק הבינלאומי לקבוע: יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
1948 לא הסתיימה: הקרב על הריבונות נמשך
יהודית קצובר ונדיה מטר
20-04-2026
קווי דמיון נמתחים מימי טרום המדינה לימינו אלה, ועל המנהיגות הישראלית של ימינו להפיק לקחים נדרשים מההכרעה ההיסטורית שקיבל אז דוד בן גוריון, ההחלטה על הכרזת מדינה.