שר המורשת ב'עוז וגאו"ן': זהו הסיפור של כולנו

גרשון אלינסון

בביקורו בשמורת 'עוז וגאו"ן' הביע שר המורשת וירושלים תמיכה ברעיון הקמתו של מרכז המספר ומתעד את סיפור ההתיישבות ביהודה ושומרון.

מערכת ריבונות
24-02-2021

שר המורשת וירושלים, הרב רפי פרץ, ביקר אתמול (שלישי) בשמורת 'עוז וגאו"ן' שבגוש עציון. לביקור התלוו ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן, מנכ"ל תיירות גוש עציון משה ברוס וגיא דרך מארגון 'שומרים על הנצח'.

השר ערך סיור בשמורה ונחשף למיזמים החינוכיים והחקלאיים המתקיימים בה. יהודית קצובר ונדיה מטר, מנהלות השמורה, בירכו על בואו של השר הרב פרץ לשמורה וסיפרו לו על המפגשים הרבים המתקיימים במקום בין קבוצות בני נוער ומבוגרים ממגזרים שונים וממקומות רבים ברחבי הארץ והעולם. כמו כן הדגישו את השיח המתקיים במקום לחיזוק חזון הריבונות ודרכי הגשמתו. כך גם פרסו בפניו שורת תכניות ויוזמות המתוכננות להתבצע בשמורה בשנים הקרובות מתוך מגמה ערכית ציונית להעמיק את הקשר הישראלי לגוש עציון בפרט וליהודה ושומרון בכלל. "השמורה היא המקום הטוב ביותר להשקיע בו לפיתוח ערכי יהדות, ציונות, מורשת וריבונות", קבעו.

"ימים אלה מתאימים לבקר בעוז וגאון על רקע דבריו של הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן הקורא להקמת שתי מדינות. אנו קוראות ממקום זה שלעולם לא נאפשר מדינה פלשתינית בלב ארצינו, נשמור על ירושלים מאוחדת, כי הנצח היא ירושלים", דברי השתיים.

בדבריהן הדגישו קצובר ומטר את הצורך להקים ממשלת ימין מלוכדת ורחבה מול הממשל האמריקאי הצפוי להפעיל מנופי לחץ מדיניים ואחרים בדרישה לקדם את חלוקת הארץ והקמת מדינת טרור בליבה. "במחנה הימין והדתיים פוטנציאל של כשמונים מנדטים ועל מנהיגי המחנה להביא למיצויו של פוטנציאל זה מתוך דאגה לעתידה של ישראל בתקופה קריטית זו".

אורי שכטר, שהיה שותף מרכזי לצוות המחפשים שגילו את גופות הנערים שנחטפו ונרצחו לפני למעלה מ-6 שנים ושמם מונצח בשמה של השמורה, ליווה גם הוא את ביקורו של השר וסיפר את סיפור החיפושים שהובילו לאיתורם של הנערים.

בשיחתן עם השר העלו קצובר ומטר את כוונתן להקים בשמורה מוסד המתעד ומספר את סיפורה של ההתיישבות ביהודה ושומרון. השר התייחס בחיוב לרעיון.

במהלך הביקור עלו השר וצוותו לנקודת התצפית 'מצפה ארי פולד' שבמרומי השמורה, נקודה שהוקמה לזכרו של ארי פולד הי"ד שנרצח בצומת גוש עציון הסמוך לשמורה והיה מתומכיה הנלהבים של תנועת הריבונות. השר סייר בשדרת הציונות שבלב השמורה, במיזם הספסלים המזמרים המחברים את המקום לשירי ארץ ישראל בדרך ייחודית וחתם את הביקור בנטיעת גפן ליד הגת העתיקה שבשמורה.

"גוש עציון הוא סיפור של גבורה. גבורת המתיישבים בערב הקמת המדינה, גבורת הבנים ששבו וגבורתם של הנערים היקרים וארי פולד שנרצחו ע"י אויב שפל ואכזר. המועצה כאן עושה עבודת קודש. זהו הסיפור של עמנו, המורשת שלנו, האסונות שלנו. אתמוך בכל דרך על מנת שהפרויקט הזה ימשיך ויגיע לכל נער ונערה בישראל", דברי השר הרב פרץ.
 
 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות של ערוץ 14. צפו
מערכת ריבונות
14-05-2026
אנשי ציבור קוראים ומסבירים ריבונות. צפו בסרטוני הראיונות בועידת הריבונות של ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
"החלת החוק ביו"ש היא הניצחון הסופי על הסכמי אוסלו"
מערכת ריבונות
14-05-2026
יושבות ראש תנועת הריבונות קראו לממשלת ישראל לסיים את "המצב הזמני" ביהודה ושומרון ולהחיל ריבונות מלאה • לדבריהן, המהלך יביא לביטול הרשות הפלסטינית ויעניק ודאות ליזמים ולמתיישבים: "בלי ריבונות, העולם רואה בנו כובשים"
ריבונות - כתב עת מדיני
הספר, הדיון והסערה - 'סליחה, זה שלך?'
מערכת ריבונות
08-05-2026
דיון סוער במיוחד ליווה את האירוע המיוחד שקיימה תנועת הריבונות לרגל הוצאת ספרו של טוביה טננבאום, 'סליחה זה שלך?', התובע ללא פשרות החלת ריבונות ישראל על הארץ כולה.
ריבונות - כתב עת מדיני
בדרך לריבונות – ירדנו עד אילת
יהודית קצובר ונדיה מטר
03-05-2026
בכל שיחה, עם כל שר, ח"כ ופעיל – כולם מבינים: ריבונות ביהודה ושומרון היא לא שאלה של "אם" אלא של "מתי".
ריבונות - כתב עת מדיני
מה קובע החוק הבינלאומי על זכותנו ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
26-04-2026
בפניכם קטעים ממאמרו המנומק והמפורט של עו"ד מוריס הירש המציג את ההשתלשלות ההיסטורית שהביאה את החוק הבינלאומי לקבוע: יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
1948 לא הסתיימה: הקרב על הריבונות נמשך
יהודית קצובר ונדיה מטר
20-04-2026
קווי דמיון נמתחים מימי טרום המדינה לימינו אלה, ועל המנהיגות הישראלית של ימינו להפיק לקחים נדרשים מההכרעה ההיסטורית שקיבל אז דוד בן גוריון, ההחלטה על הכרזת מדינה.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהפכת הריבונות מתקדמת אל השלב הבא. פודקאסט עם יהודית ונדיה
מערכת ריבונות
07-04-2026
יהודית קצובר ונדיה מטר בשיחה עם אשת התקשורת הדר מילר באולפן ערוץ 7על שיתוף הפעולה ביניהן, העלייה לישראל, המאבקים על הארץ, הקמת תנועת הריבונות לצד הקמת ובניית משפחה, ועל מה שדרוש מכאן והלאה.