מידעון ריבונות מס' 57

קובי גדעון. לע"מ

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 57 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
21-05-2021

חברים יקרים
שלום וברכה
 
יחד עם כל בית ישראל אנו שותפים לאבלה של משפחתו של יגאל יהושע הי"ד שנרצח בידי הפורעים הערבים בעירו לוד. אבלה של המשפחה הוא אבלו של עם ישראל כולו. יחד עם כל בית ישראל אנו מתפללים לשלומם של הפצועים הרבים בגוף ובנפש בעקבות הפרעות ומעשי הלינצ' הבלתי נתפסים שחווינו בימים האחרונים.
 
עם הצער והכאב העמוקים, אנו מלווים בהתפעלות את המשפחות היהודיות השבות להיאחז בערי מגוריהן, לוד, רמלה, עכו וחיפה, מתוך תחושת שליחות ומסירות ציונית וחברתית. עם ישראל זקוק לאור המיוחד ו מופלא שמשפחות אלה מקרינות סביבן. עם ישראל עוד יידע להוקיר אותן על כך ולהכיר להן תודה על הרוח החלוצית המלווה אותן יום אחר יום.
 

המענה הדרוש: בירושלים
 
בימים אלה וברוח המתקפה הערבית המבקשת בראש ובראשונה לערער על ריבונותינו בירושלים, על ממשלת ישראל להוביל את המיזם הלאומי 'ירושלים רבתי'.
 
מטרופולין ירושלים יתפרס ממבשרת ציון שבמערב ועד מעלה אדומים שבמזרח, מגוש עציון שבדרום ועד יישובי מרכז בנימין בצפון. הטרור מעזה מתעורר סביב ירושלים כי ירושלים היא הכול, היא ליבה של האומה, היא כמיהתה והיא עתידה.
 
על ירושלים קיים קונצנזוס לאומי מימין ומשמאל אותו תוכל ממשלת ישראל למנף, לא כמענה לטרור אלא כאמירה ציונית לאומית וריבונית לה חיכה וייחל עם ישראל מזה אלפיים שנה. מטרופולין מאוחד סביב בירה קיים במדינות רבות בעולם ויש לראות בו מודל גם עבור ישראל. בכך יבהיר העם בישראל את משמעותה המרכזית של ירושלים בחייה של האומה.
 

הפסקת אש

נראה שצריך להגיע לתהום הבושה, הכניעה, כדי להתרומם. בהתנהלותה משדרת ממשלת ישראל חולשה שמחזקת את רוח האויב ומזמינה עוד התקפות מבפנים ומחוץ. ההחלטה שלא להשלים את המשימה משמעותה הפקרה של תושבי הדרום, הפקרה של הבנים, הפקרת העתיד בשביל כמה רגעי שקט מדומה שינוצל כל כולו להתחמשות, התעצמות ושידרוג כוחות הרשע העזתיים.

הפורעים מבית רואים בהחלטות שכאלה הזמנה פתוחה להמשיך לתקוף, לשבור, לנתץ, להרוג. אנו חוזרים לשוחות חיינו, לשאלות היסוד, של מי הארץ הזו? אם לא ניתן תשובת מחץ נגיע לשפל נוראי. מתוך השפל הזה אין לנו ברירה אלא להתרומם, לגדל דור של מנהיגות חדשה, דור המדבר הזה יחלוף ורוח אחרת תנשב בארץ. עלה נעלה כי יכול נוכל.

ימין ושמאל בקריאה משותפת
 
יחד עם נציגים נוספים של תנועת הריבונות השתתפנו השבוע במפגן הקריאה המשותף יחד עם משפחות שאול, גולדין ומנגיסטו בדרישה מממשלת ישראל לקבל החלטה לפיה לא יסתיים המבצע ברצועת עזה כל עוד הבנים לא שבו למשפחותיהם.
 
דרישה מוסרית והומניטארית זו מגבשת תחתיה ימין ושמאל, צעירים ומבוגרים, דתיים ושאינם דתיים, אנשי מרכז ופריפרייה, וכזה היה גם המפגן, מלכד ומאחד את רבדי העם כולו: לא מפסיקים עד שמחזירים את הבנים.


 

תג מחיר כואב
 
נברך כאן את חבר הכנסת גדעון סער על יוזמת החקיקה הכל כך מתבקשת שהעלה השבוע לשלילת אזרחות או תושבות קבע למחבלים ופעילי טרור.
 
חקיקה זו הכרחית גם בהיבט המעשי, שהרי אין היגיון במתן אזרחות למי שמבקש להביא להשמדתה של המדינה הנותנת לו את האזרחות, אך גם בהיבטים נוספים. להצעה השלכה ביטחונית ברורה ומובהקת. מחבל שעולה בראשו מחשבה לפגע יחשוב היטב על ההשלכות האישיות שתהיינה עבורו למעשה. ערביי ישראל מודעים היטב לטוב שאותו מרעיפה על חייהם מדינת ישראל, הם רואים את אחיהם מעבר לכל גבול, בצפון, במזרח ובדרום, ומבינים היטב עד כמה חייהם כאזרחי ישראל טובים ומלאי זכויות אזרח ואדם. כאשר יהיה ברור למחבל שכל הטוב הזה יילקח ממנו הוא ימהר לגנוז כל מחשבה על פיגוע או הצטרפות לארגון טרור.
 
לחקיקה זו גם אמירה עקרונית של מדינת ישראל הריבונית שאינה עוד סלחנית ומכילה כלפי המבקשים לכלותה ולהשמידה. אין מקום לסלחנות שכזו וכעת יהיה לכך גם תג מחיר כבד.
 

סנונית ראשונה
 
ועוד בעניין הצעת החוק של חבר הכנסת סער. נכון וראוי לברך גם את יו"ר סיעת הליכוד, חבר הכנסת מיקי זוהר, שהודיע כי מפלגתו תתמוך בהצעת החוק. היוזמה והתמיכה מלמדות על כוחה של אחדות רעיונית לקידום יוזמות ברוכות ומועילות לעם ישראל ולמדינת ישראל.
 
נמשיך ונקווה שמנהיגי ישראל יראו באירוע פרלמנטרי זה סנונית ראשונה לקראת עבודה משותפת בממשלת ימין רחבה מלוכדת ומגובשת לטובת האומה כולה. המצביעים בחרו בזאת, העם רוצה זאת, המדינה זקוקה לזאת. נותרה כעת רק הציפייה למנהיג הנחשון שיקפוץ אל הגעש הפוליטי באומץ וייתן לעם את מבוקשו.
 

היכונו!
 
כפי שדיווחנו בשבועות האחרונים, אנחנו בעיצומן של ההכנות לכנס הנוער הגדול בו ישתתפו יעל שבח, עו"ד ניצנה דרשן לייטנר, ראשי מועצות, ראשי תנועות הנוער ועוד ועוד. באירוע תשתתף גם תזמורת 'נשמחה' ומארגני הכנס נערכים עם הפתעות ויוזמות חדשות, חומרי הסברה חדשים ועוד.


 
שבת שלום
בשורות טובות
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
לומדים מהעבר בדרך לעתיד של עצמאות וריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
30-04-2025
עצמאותה וריבונותה של ישראל מחייבים את המנהיגות הישראלית יחד עם העם כולו בשילוב שבין לימוד העבר והתקווה לעתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בוועידת מדיניות הבינלאומית של JNS
מערכת ריבונות
29-04-2025
בפניכם דברה של תנועת הריבונות בועידת המדיניות של JNS שהתקיימה בירושלים, עיקרי חזון הריבונות בדקות בודדות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר לוין רואה בהחלת הריבונות את יעדו הבא
מערכת ריבונות
11-04-2025
בתנועת הריבונות מברכים את השר לוין על דבריו (מקור ראשון) אודות חלומו ותקוותו לזכות להצביע בהצבעה בה יוחלט על ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ברכת תנועת הריבונות לשגריר ארה"ב הנכנס, מייק האקבי
מערכת ריבונות
10-04-2025
תנועת הריבונות מברכת את שגריר ארה''ב הנכנס, ידיד ישראל, מייק האקבי: תזכה להיות ממקדמי חזון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.