יהודית קצובר ונדיה מטר: ''הפעם זה אפשרי. העם בחר בריבונות. קודם כל בקעת הירדן''

לראשונה אי פעם יש קואליציה עם 65 חברי כנסת מהימין. בתנועת הריבונות דורשים להכניס את הריבונות לקווי היסוד של הממשלה. ראיון בערוץ 7

מערכת ריבונות
08-11-2022

באולפן ערוץ 7 התארחו יהודית קצובר ונדיה מטר העומדות בראש תנעת הריבונות, לשיחה על דרישת תנועתן ותנועות נוספות ממנהלי המו"מ הקואליציוני לכלול בקווי היסוד של הממשלה הבאה את החלת ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.

"עבדנו קשה עד יום הבחירות וביום הבחירות ואנחנו מאחלות הצלחה לממשלה החדשה. נשמח מאוד אם היא באמת תשנה סדר יום וכיוון לעבר החזון הציוני יהודי", אומרת קצובר ומטר מוסיפה כי התחושה היא שהפעם המציאות שונה מזו של 12 שנות נתניהו הקודם. נראה, היא אומרת ש"יעבדו קשה מאוד כדי שהפעם יהיה שינוי אמתי, מימוש של דברים שאנחנו חולמים עליהם הרבה זמן".

"הפעם היה נס", אומר מטר ומזכירה את הטענות החוזרות ונשנות לפיהן גושי הימין והשמאל זהים בגודלם, הוכח בבחירות האחרונות שהמציאות שונה בתכלית. "לימין חצי מיליון קולות יותר מהשמאל מבחינת המצביעים היהודים. היהודים הצביעו בעד ציונות, ריבונות, זהות יהודית וארץ ישראל. זה חייב לתת את אותותיו בממשלה".

קצובר מצידה מעלה חשש שמא דברים שנאמרו בשיחת הטלפון בין נתניהו לביידן ולפיהם 'נעשה היסטוריה ביחד' מלמדים שיש מקום לחשש לפשרות נוספות ובוודאי לא לריבונות שכן זו הציפייה מצידו של הנשיא האמריקאי, עוד פשרות ונסיגות על חשבון ארץ ישראל. על מנת לבלום מגמה שכזו פעלו קצובר ומטר להחתמה על הקריאה להכניס את הריבונות לקווי היסוד של הממשלה הבאה.

על כוונתו של נתניהו לסכם קודם את מבנה הקואליציה ורק לאחר מכן לדון בקווי היסוד שלה, אומרת קצובר "בשום פנים ואופן. כל אחד סוגר חוזה מראש. כך מקובל וכך עושים". לטעמה ניתן בהחלט לסמוך על אישים כמו סמוטריץ', סטרוק, רוטמן ואחרים במפלגת הציונות הדתית, וברוח זו שיגרה תנועת הריבונות דברי חיזוק לדרישתו של חבר הכנסת סמוטריץ' לבטל את המנהל האזרחי ולהכפיף את ההתיישבות למשרדי הממשלה הרלוונטיים. "הוא עקבי ואומר את מה שצריך להגיד בלי מורא. אנחנו מאוד אוהבות את הקו שהוא תופס. הוא מגלה מנהיגות".

על הקריאות שצפות ועולות בימים האחרונים לאחדות על מנת למתן את השסע בעם ואת החשש בשמאל הישראלי, אומרת קצובר כי אכן האחדות היא מושג חשוב ואהוב, ואכן היא עצמה אוהבת את אנשי השמאל, אך עם זאת אינה הולכת בדרכם. "היו בחירות והעם החליט מה הוא רוצה. הוא רוצה ממשלת ימין. גנץ חיבל בנושא הריבונות כשהנושא עלה בארה"ב. הוא שמאל. יש לצידו אנשי ימין אבל כשהוא מוביל אותם יש בעיה".



בהתייחס לפעילות תנועתן גם מול מפלגות אחרות מזכירה נדיה מטר את קמפין 'זזים מזרחה' בו הוחתמו כמעט כל חברי הכנסת של הימין מכלל סיעות המחנה הלאומי על דרישה וקריאה לבנות באופן מאסיבי ביהודה ושומרון ובכך לייצר מענה למחירי הדיר העולים גם בגוש דן. "כולם היו איתנו וזו ריבונות בפועל. צריך רק לוודא שראש הממשלה המיועד ישמע את הקול של עם ישראל ויילך על פי הדרישות הללו". על מנשר הקריאה לבנייה ביו"ש חתמו גם חברי כנסת מש"ס ומיהדות התורה. "יש עם מי לעבוד", אומרת קצובר המציעה לנתניהו לפתוח בצעדי ריבונות מדורגים, ובשלב ראשון להחיל ריבונות על בקעת הירדן, אזור לגביו יש קונצנזוס עצום בחברה הישראלית לצד חשיבות סגירת הגבול המזרחי של ישראל ומניעת האפשרות להקמת מדינה פלשתינית.

"אם נתעקש על ריבונות בבקעת הירדן, נוכל להשיג את זה", אומרת קצובר. "לא צריך לעשות את הכול בבת אחת. אני גם חוששת ממחטף של ריבונות רק על גושי ההתיישבות, זה יגמור את ההתיישבות והמשמעות היא מדינה פלשתינית. לכן קודם כל בקעת הירדן.

ומה יגיד העולם? "למדנו כבר את מה שאמר בן גוריון, 'לא חשוב מה יאמרו הגויים, חשוב מה יעשו היהודים', והפעם יש ממשלה שיכולה לממש את זה ולפעול על פי זה בורה זקופה בעוז ובגאון", אומר מטר המזכירה את דבריו העקביים של יורם אטינגר על שורה ארוכה של החלטות שקיבלו ממשלות ישראל לדורותיה בניגוד לעמדה האמריקאי, ובסופו של יום הדברים התקבלו. "כשאנחנו גאים בעצמנו ומאמינים בצדקת הדרך העולם יכבד אותנו".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ההחמצה הגדולה של הימין
יהודית קצובר ונדיה מטר
02-11-2026
ההתיישבות לבדה אינה מבטיחה את עתיד הארץ. בלי הכרעה מדינית גם הישגי ההתיישבות עלולים להיות הפיכים.
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.